En gris i lever i ca. 6 måneder

En normal gris i Danmark lever i ca. 6 måneder

Har du tit gået og undret dig over, hvor længe de grise, der bliver opdrættet på de mange svinefarme rundt omkring i landet rent faktisk lever? Det er der mange, der har, og der er også mange, der har et helt fejlagtigt billede af, hvor lang tid en sådan gris får lov til at leve. Der er nemlig mange, der tror, at en gris får lov til at leve i omtrent et år, inden den bliver sendt videre ud til et slagteri, hvor den bliver slagtet og bliver sendt videre ud til butikker og supermarkeder rundt omkring i Danmark og store dele af Europa. Den bliver selvfølgelig sendt ud i form af blandt andet flæskesteg, koteletter, fars, bacon såvel som blodpølse, som grisens blod bliver brugt til at lave. Er du én af dem, der er af den opfattelse, at en gris på en svinefarm får lov til at leve i et helt år, inden den bliver slagtet? Hvis ja, så får du dig en overraskelse, hvis du vælger at læse med nedenfor.

Normal levetid for en gris i Danmark = 6 måneder

Det er naturligvis forskelligt fra landmand til landmand, men det er meget almindeligt at en gris bliver sendt afsted til et slagteri, når den har opnået en samlet vægt på lige omkring 105 kilo. Det er en god vægt, men det tager dog ikke mere end 5 til 6 måneder for en gris, at opnå denne vægt, hvorfor den slet ikke får lov til at leve i nærheden af et helt år, inden den bliver slagtet. Det er naturligvis kun de tamsvin, der bliver opdrættet til slagtning, der kun får lov til at leve i 5 til 6 måneder, for der findes også grise rundt omkring i landet, som får lov til at leve meget længere.

Skal grise livet slutte ?

Så kan man altid blive til en helstegt pattegris fra go-mad catering mad ud af huset leveret lige til døren

Leave a Comment